Scurt ghid de întreținere a echipamentului


tumblr_mwu1qeyovs1si4q1xo1_1280

Odată cu venirea iernii gândul nu îți mai pleacă de la ieșirile pe munte unde e zăpada cea mai mare. Fie că e o zi cu powder ca în filme sau o zi în care pârtia este o pistă de F1, schiurile sau placa ta trebuie să fie în cea mai bună formă astfel ca tu să poți progresa pe zi ce trece și să nu ai nici un impediment indiferent de textura zăpezii.

Dacă vrei să fii un erou al dealurilor înghețate va trebui să te echipezi cu armele potrivite pentru ca placa sau schiurile tale să fugă ca vântul și ca gândul. Provocările peste care trebuie să treci pentru a domina iarna nu sunt ușoare dar cu uneltele potrivite, lupta ta va fi mult mai ușoară.

Nu iti aluneca placa?

Blestemul tălpilor uscate este una din primele provocări pe care va trebui să le înfrunți la început de sezon. După trei anotimpuri de stat în debara, talpa plăcii sau a schiurilor se va usca iar în acest caz nu va mai putea aluneca  la fel de bine ca înainte chiar dacă pârtia este proaspăt bătută și ușor înghețată. Tratamentul cu ceară îți va fi de folos în această situație. Dacă ești prins pe munte, opțiunile tale sunt fie apelarea la un service specializat fie aplicarea unui strat de ceară lichidă express care de va ajuta să treci peste zi fără nicio problemă. La contactul tălpii uscate cu gheața sau zăpada înghețată, pe suprafața acesteia pot apărea urme de arsură care vor conduce inevitabil la deteriorarea stării echipamentului tău.

    Canturile tocite!

    Urzeala canturilor tocite li se va întâmpla numai celor mai neatenți dintre noi, cei care uităm că peticele cu gheață pot fi înfruntate doar cu un set de canturi ascuțite ca niște săbii. Pentru a înlătura riscul unei înfruntări directe cu gheața și pentru control cât mai ridicat, este recomandată ascuțirea regulată a canturilor și curățarea acestora de petele de rugină ce pot apărea. Războinicul nostru va avea nevoie de un set de pile zdravene și un ascuțitor de canturi pentru a obține unghiul optim și tăișul perfect.


    • 0 lei

    Am zgarieturi pe talpa!

    Năpasta găurilor în talpă este cea mai mare temere a tuturor eroilor de pe zăpadă. De fiecare dată când trecem peste un teren mai puțin înzăpezit sau zărim o piatră inimile ne stau în loc și ne rugăm la zei ca acel sunet ce s-a auzit să nu fie de la piatra peste care tocmai am trecut. Din nefericire, de cele mai multe ori după un sejur la munte ne vom alege cu câteva răni din război iar acestea trebuie acoperite. Bețele de P-Tex (cofix) sunt un polimer de plastic, care vă vor ajuta să încărcați găurile și toate loviturile apărute pe suprafața tălpii echipamentului.


    • 0 lei

    Unde imi pot repara echipamentul?

    Pentru a ne pregăti echipamentul și a nu o supăra pe mama, trebuie să ne găsim locul ideal pentru a ne ocupa de echipamentul nostru de iarnă. Țineți minte că livingul sau bucătăria există cu niște scopuri bine definite iar transformarea lor în săli de operație pentru echipamente lovite nu este cea mai bună idee. Ideal este să găsiți un loc aerisit cu o masă stabilă pe care să prindeți un set de clești de fixare care vă vor ajuta să vă manevrați mult mai ușor echipamentul. Dacă aveți un beci sau un șopron, nu uitați vă veți avea nevoie și de o sursă de curent pentru a lumina bine echipamentul dar și pentru a putea încălzi fierul de călcat pentru ceruirea la cald. Evitați locurile închise și fără aerisire întrucât fumul de P-Tex și vaporii de ceară sunt extrem de toxici iar acțiunea lor pe termen lung vă va da o mulțime de dureri de cap atât la propriu cât și la figurat.

      Acum că aveți echipamentul ceruit și ascuțit, nu mai așteptați și atacați muntele de la primul petic de zăpadă din iarna asta până la ultimul care mai rămâne în primăvară!

      Vezi oferta de produse pentru intretinere