Tehnologii Incaltaminte The North Face

northfit

 

NorthFit™
Misiunea NorthFit™ este sa realizeze cea mai buna si eficienta potrivire intre forma piciorului uman si forma in care este construita incaltamintea astfel incat imbinarea sa fie perfecta. Pentru a obtine aceasta combinatie magica am lucrat impreuna cu pantofari englezi cu multi ani de experienta, am colaborat cu atleti in cadrul programului NorthFit™ si am facut nenumarate teste in laboratoarele noastre. Munti intregi de date sunt luate in calcul atunci cand se produce o incaltaminte. Spre exemplu, bazandu-ne pe astfel de calcule, s-a decis ca pentru adidasii de alergare de anduranta sa se mareasca interiorul labei piciorului pentru a potrivi pantoful atunci cand picioarele se umfla. Un studiu pe 900 de femei si barbati a aratat diferente semnificative intre inaltimea si latimea gleznelor, arcul are inaltime si latime diferite la femei si barbati. Ca urmare a fost creata o gama speciala NorthFit™ pentru femei. Astfel, cei care fac miscare se pot baza pe ultimele date tehnice si experimente puse cap la cap in tehnologia NorthFit™ pentru a oferi maximul de confort si performanta.

 

gore-tex

Gore-Tex® for Footwear
Materialul Gore-Tex® ofera o rezistenta sporita impotriva umezelei atunci cand te deplasezi prin ploaie sau zapada asigurand impermeabilitate si respirabilitate. Pori minusculi din membrana Gore-Tex® asigura transferul umezelii din interior catre exterior, pastrand apa din exterior in exterior. Pentru ca un pantof sa primeasca standardul Gore-Tex® acesta trebuie scufundat in proportie de 75% in apa si flexat de peste 300.000 de ori (echivalentul a 5 zile de mers) pana ca vreo picatura de apa sa patrunda in interior. Gore-Tex® XCR™ este membrana cea mai impermeabila, respirabla, rezistenta si usoara disponibila pe piata. Gore-Tex® XCR™ ofera protectie in orice mediu pe cand tehnologia Plasma XCR® Boa® ofera varful de confort si potrivire.

 

 

snake-plate

Snake Plate™
Aceasta talpa patentata Snake Plate™ consta intr-o placa pe talpa piciorului ce se misca inainte-inapoi si lateral. Deoarece nu este un element solid, nu este o miscare rigida. Rezultatul este o placa pe talpa ce permite piciorului sa faca miscarile naturale: sa flexeze, sa se indoaie, sa se contorsoneze in mod natural la schimbarile de teren. In acelasi timp, Snake Plate™ asigura rigiditate unde si cand este nevoie. Grosimea, compozitia si dimensiunile placii Snake Plate™ variaza de la model la model. De exemplu, pentru o pereche de bocanci de munte se va folosi o placa mai groasa, pe cand pentru un pantof sport destinat deplasarii pe suprafete mai moi (nisip, pamant, iarba) se va folosi o placa mult mai subtire Snake Plate™

. 

x-dome-cradle

X-Dome™ Cradle
Este o combinatie intre X-Dome™ si Heal Cradle™, unde X-Dome™ actioneaza ca un amortizor pentru calcai si un mecanism de propulsie ce impinde piciorul de la momentul in care calcaiul atinge solul catre etapele viitoare, iar Heal Cradle™ mentine corect pozitia calcaiului si il protezeaza pentru confort superior si o rulare stabila.

 

 

agion

AgION™ Antimicrobial
Tesatura de pe talpa este tratata cu agenti de argint pentru a impiedica dezvoltarea bacteriilor provocatoare de mirosuri sau ciuperci.

 

ortholite

Ortholite®
Ortholite produce talpici simple, duble sau in 3 straturi pentru diferite nivele de confort de la pantofi sport casual pana la cei mai tehnici bocanci de hiking.

 

 

 

tenaciuos-grip

Tenacious ™  Grip
Tehnologia Tenacious ™  Grip consta in utilizarea unui cauciuc abraziv potrivit pentru aderenta in plimbarile inafara traseelor marcate sau stancoase.

 

ultratac

UltraTAC™ Rubber Outsole Compound
UltrATAC™ este o talpa potrivita pentru toate tipurile de teren, toate conditiile ce ofera tractiune excelenta ata pe suprafete uscate cat si ude, in conditii de alergare, plimbare, hiking sau casual.

 

 

hydroseal

Hydroseal™
Material laminat extrem de rezistent si impermeabil ce permite piciorului sa mentina o temperatura optima si sa nu retina transpiratia

hydrotrack

Hydrotrak™
HydroTrak™ este un cauciuc super aderent menit sa tina picioarele in contact cu solul in medii umede.

 

boa

BOA
Sistemul de inchidere Boa ofera rapiditate, ajustare pentru fiecare tip de picior si nu pune presiune datorita sistemului de distribuire a presiunii.

h2o-proof

H2O Proof
H2O Proof este o constructie hidrofuga ce utilizeaza materiale impermeabile ce au cusaturi sigilate pentru a proteja impotriva apei

 

cradle

CRADLE
Tehnologia CRADLE de la The North Face este creata pentru a absorbi in mod natural impactul, de a stabiliza piciorul si a aseza piciorul in pozitia sa corecta prin suportul pe care il ofera in zona calcaiului. CRADLE asigura echilibrul perfect de protectie, control si confort pentru a asigura incredere oricarui picior pe orice suprafata.

heatseeker

HeatSeeker
Izolatia sintetica brevetata de The North Face ofera un raport considerabil intre caldura oferita si greutatea materialului folosit, facandul astfel ideal incaltamintea de vreme rece.

 

thrust-chassis

ThrustChassis
Tehnologia Thrust Chassis consta in mai multe elemente complementare ce absorb socul, ofera suport mecanic lamelei amortizoare si asista la orientarea corecta pentru o pronatie normala

x-frame

X-Frame
X Frame de la The North Face este un fel de cos plasat pe mijlocul si/sau laterala incaltamintei de hiking. Acest cos ofera sprijin si siguranta pentru miscarile laterale.

 

sr1

SR1
Talpa SR1: Acest model de talpa ofera cel mai bun support din gama bocancilor de hiking. Modelul este utilizat in gama de hiking si recomandat celor care fac plimbari cu rucsacul in spate deoarece ofera suport sub picioare celor care cara pana la 25kg in spate.

sr2

SR2
Talpa SR2: Acest model de talpa imbina suportul si flexibilitate in incaltamintea de hiking pentru cei care duc in spate greutati moderate. Este ideal pentru hikeri ce isi doresc incaltaminte ceva mai receptiva dar care ofera suficient support si pentru greutatile suplimentare.

 

sr3

SR3
Talpa SR3: Aceasta talpa este cea mai flexibila din gama de hiking si se potriveste celor care nu duc greutati mari in spate sau celor care isi doresc incaltari flexibile, ceva mai receptive.

prmaloft eco

PrimaLoft Eco
PrimaLoft Eco presupune utilizarea de fibre ce folosesc minimum 50% materiale reciclabile pentru a crea tesaturi usoare si bune izolatoare.

 

northotic

Northotic
Northotic este un sistem biomecanic dezvoltat de The North Face ce a luat talpica conventionala si a aduso la un nivel superior de stabilitate, suport si amortizare.

northotic+

Northotic+
Talpica biomecanica dezvoltate cu tehnologie EVA (Etilena-acetat de vinil) cu zona de calcai mai moale si pad-uri pentru amortizare pe varfuri.

 

northotic-pro

Northotic-Pro
Un sistem Northotic upgradat, cu tehnologie PRON ReSource si paduri amortizoare Heal CRADLE Pro.

northotic-pro+

Northotic-Pro+
In plus fata de sistemul Northotic PRO vine cu gel in yona calcaiului pentru un suport sporit.

 

icepick

IcePick
Modelat peste talpa mai moale TNF Winter Grip, cauciucul IcePick se intareste atucni cand temperaturile scad sub 0 grade pentru a oferi tractiunea suprema pe suprafete cu zapada si gheata.

tnf winter grip

TNF Winter Grip
Un compus de cauciuc lipicios construit sa ramana moale atunci cand temperaturile scad sub 0 grade.

 

smearacle

Smearacle
Smearacle este un compus cauciucat uscat, super-lipicios ce ofera tractiunea suprema atunci cand ai mai mare nevoie de ea.

stride synthesis

StrideSynthesis
Talpa fiecarui individ este diferita. La The North Face construim incaltamintea pentru a uni cele 3 etape ale pasului intr-o singura miscare coerenta bazata pe nevoile biomecanice ale individului.

 

vibram

VIBRAM
Cu peste 70 de ani de experienta in integrarea compusilor din cauciuc in incaltarile sport, Vibram face ca acesti compusi sa ofera mai multa tractiune, aderenta si rezistenta. Vibram: intre pamant si tine.