Vreau sa cumpar articole de incaltaminte de pe Wintermag.ro. Cum aleg marimea?

Pentru a usura modul de alegere al articolelor de incaltaminte (clapari sau booti), se foloseste masura Mondopoint. Aceasta defineste marimile ca fiind chiar lungimea talpii piciorului, in cm sau mm.

Pe wintermag.ro, veti gasi produse pentru care puteti alege marimea in mondopoint sau marimea euro. Cel mai simplu mod de a sti ca incaltamintea cumparata se va potrivi este de a va masura talpa piciorului si a alege o incaltaminte a carei marimi Mondopoint se potriveste.

 

Cum determinam ce marime mondopoint avem?

Metoda 1
Pentru ca rezultatele sa fie cat mai precise, piciorul trebuie sa fie gol, fara soseta. Asezati-va cu spatele la un perete, si lipiti calcaiul piciorului de perete. Asigurati-va ca piciorul este drept, la unghi de 90 de grade fata de perete. Marcati punctul cel mai departat de perete al piciorului (de obicei degetul mare, insa fiecare picior este diferit). Apoi masurati cu o ruleta sau o rigla distanta perpendicularei pe perete din acel punct. Adaugati la rezultatul obtinut cel putin 10mm pentru soseta. Rotunjiti valoarea obtinuta la urmatoarea marime mai mare mondopoint. Aceasta valoare reprezinta marimea mondopoint a piciorului dumneavoastra.
Metoda 2
Piciorul trebuie sa fie gol pentru a obtine rezultate cat mai precise. Folositi 2 caramizi (sau orice alte 2 obiecte cu forma paralelipipedica). Asezati o caramida in spatele piciorului, si una in fata piciorului. Cele 2 caramizi trebuie sa fie paralele. Asezati caramizile cat mai lejer atat in fata cat si in spate (nu trebuie sa va incomodeze deloc) fara a le departa de calcai respectiv de cel mai lung deget al piciorului. Luati piciorul dintre caramizi, fara a le misca. Masurati distanta dintre caramizi folosind o ruleta sau o rigla. Adaugati la rezultatul obtinut cel putin 10mm pentru soseta. Rotunjiti valoarea obtinuta la urmatoarea marime mai mare mondopoint. Aceasta reprezinta marimea mondopoint a piciorului dumneavoastra.