Îmbrăcăminte de iarnă de munte pe care o poți folosi în oraș


Salomon Usage until 03/2016

Odată cu sezonul rece apare și veșnica dilemă ”eu cu ca mă mai îmbrac și să nu mor de frig?”. E drept că acest sezon ne prinde de fiecare dată fără prea multe resurse în termen de îmbrăcăminte eficientă dar care să arate și bine.

Dar mai ții minte hainele alea de departe din dulap pe care le purtai numai la munte? Acestea pot să îți prindă super bine atunci când afara e atât de rece încât ai da orice numai să lucrezi de acasă.

Poate de multe ori culorile nu sunt cele mai atrăgătoare pentru oraș sau mers la job dar fii sigur ca un producător s-a gândit deja la asta și te vei putea îmbrăca in echipamentul tău de schi fără ca cineva să își dea seama.

1. First layer

Atunci când frigul e cel mai crâncen, poate cel mai bun prieten al tău poate fi îmbrăcămintea pe layere. Un first layer din lână merino îți va ține de cald bine de tot!Lâna merino e construită special pentru a păstra căldura corpului și elimină ușor transpirația pentru a te păstra uscat (si BONUS- nici nu miroase!).

Odată cu un layer de merino poți încerca și niște șosete din același material. Acestea sunt subțiri iar dacă știi că îți îngheață repede picioarele, ne vei fi recunoscător/recunoscătoare pentru acest trick tip.

2. Camasi si tricouri de trekking

Ai un job ce necesită să o uniformă smart casual? Cămășile de schi sau snowboard dar și cele de trekking se vor potrivi perfect la un outfit pentru o întâlnirile la cafea sau conferințele online! Sigur, dacă vrei doar să te simți confortabil poți opta la tricourile tehnice care te vor păstra nice and cool pe tot parcursul zilei chiar și atunci când trebuie să alergi după autobuz.

3. Încălțăminte Gore-Tex

Apropo de alergat, știai că majoritatea producătorilor de echipamente montane care au și linie de încălțăminte produc și articole pentru oraș? Ce poate să fie mai bun decât o pereche de ghete ușoare, confortabile, dar încărcate cu tehnologia bocancilor de munte?

Acum că ai picioarele încălzite și protejate de frig, dar și restul corpului acoperit și protejat împotriva încălzirii și transpirației, poate ar fi indicat să mai iei ceva pe deasupra ca să nu umbli în tricou.

4. Polare /Fleece

Polarele prind foarte bine ca un layer extra pe care îl poți purta în interior sau în mașină. Acesta prinde bine și în plimbările de primăvară fără vânt prin parc sau la o alergare ușoară.

5. Geci de schi

În zilele mai reci și eventual cu burniță polarul poate fi înlocuit cu un soft-shell care are și rezistență la apă dar și la vânt. Acesta te va păstra uscat, călduț și cu un aer foarte cool fiind mai mulat decât o geacă.

Totuși atunci când situația o cere și crivățul e cel mai năprasnic, tot geaca de schi îți va fi cel mai bun aliat. Norocul face, așa cum spuneam și mai sus, ca producătorii de echipamente au început să producă articole din ce în ce mai street friendly. Astfel, sigur vei putea găsi geaca aia care nu arată ca un costum de carnaval ci designu și culorile sunt exact așa cum vrei :) .