Cum îți alegi casca de schi și snowboard


youth-helmets-banner

Dacă ești în căutarea unei căști ai ajuns exact unde trebuie! Avem una din cele mai mari colecții de căști pentru schi și snowboard!

Atunci când ne alegem o cască, vrem ca aceasta să fie ușoară, să își îndeplinească cu succes rolul de protecție pentru care a fost construită (cine ar fi crezut…) și să fie compatibilă cu ochelarii de schi.

Spre deosebire de căștile de skate sau BMX, cele de schi și snowboard au fost construite pentru vreme rece astfel încât să fie și călduroase și confortabile dar să se și potrivească cu ochelarii pentru o mai bună protecție împotriva frigului și pentru a asigura o ventilație eficientă a acestora. Desigur, poate ești interesat într-o cască multi-sport care îți va prinde bine și vara și iarna. Acestea vin de obicei cu mai multe tipuri de căptușeli pentru a fi mai groase sau mai subțiri în funcție de sezon.

Astăzi îți vom trece împreună prin pașii ce trebuie urmați pentru a alege casca perfectă.

  1. Mărimea

1.1. Măsoară-ți circumferința capului

Cu un centimetru de croitorie măsoară-ți circumferința capului la aprox 2 cm deasupra sprâncenelor. Cele mai multe căști au măsurile exprimate în centimetrii. Așadar, dacă centimetrul îți indică 56 de cm, mărimea va fi 55-58 (sau M).

1.2 Probează casca

La fel cum este cu achiziționarea bootilor sau a clăparilor, ideal este ca, casca să fie probată înainte de cumpărare.  Ideal este ca aceasta să fie fixă. Dacă se mișcă dintr-o parte în alta e prea mare, dacă îți ține capul strâns e prea mică (și vei avea dureri de cap). Atunci când casca e potrivită o vei simți ca un pantof în care te simți confortabil.

1.3 Probează a doua oară

Căștile nu sunt cele mai ieftine dintre echipamente și sunt sigur că nu vrei să te alegi cu o colecție acasă. Verifică de două ori cum îți vine casca pentru a nu avea probleme.

 

 IMG_2415c  IMG_2416c
 Prea Mare Prea Mică
 IMG_2414c
 Perfectă
  1. Sisteme de fixare

2.1 In Form

Acesta este format dintr-un sistem ce permite fixarea căștii cu ajutorul unei rotițe și unui sistem simplu de chingi.

2.2  Pad System

Casca vine cu diverse căptușeli ce pot fi scoase pentru a fi înlocuite cu altele mai groase sau mai subțiri în funcție de preferințele termice ale celui ce o poartă.

2.3 Air Fit

Pentru a se potrivi mai bine , este inserată o perna cu aer în interiorul căștii care în mod automat sau cu ajutorul unei mici pompe va umfla perna pana când casca vine perfect pe cap.

  1. Sisteme de ventilare

3.1 Ventilare standard

Majoritatea căștilor au unele zone de ventilare. În funcție de numărul de găuri acestea vor ține capul mai cald sau mai răcoros. Fiecare producător în parte va scoate câte un sistem inovator de aerisire dar vor face toate cam același lucru.

3.2 Ventilare ajustabila

Unele modele de căști oferă posibilitatea de a regla gradul de aerisire în funcție de tipul de vreme. Acestea vin sub forme diverse de genul butoane, slidere, dopuri, etc.

Cum arată o cască potrivită cu ochelarii?

Vrei ca ochelarii tăi să stea bine pe cască și sa nu ai un spațiu între ochelari și cască, care să  deschidă o zonă unde îți va îngheța fruntea. Zona dintre cască și ochelari admisă în rândul riderilor este 0%.
Vezi oferta de casti pentru schi si snowboard