Echipamentul de schi al începătorului: 5 lucruri necesare


beginners_web

Dacă acum prețurile la echipamentele de schi sunt mai accesibile datorită lichidărilor de stoc, a venit momentul să îți faci și tu echipamentul complet de iarnă.

Poate că ai prins de curând gustul schiatului când ai fost cu prietenii la Azuga sau poate chochetezi de mult cu gândul de a avea propriul setup. Oricare ar gândul tău, un echipament personal e 100% mai bun decât cel închiriat și merită investiția de fiecare dată. Dar ce să ne luăm?

1. Schiurile potrivite

În trecut am postat un set de articole care îți vor da un set de guidelines despre cum ar trebui să îți alegi schiurile așa că nu voi intra așa mult în detalii. Tot ce vreau să spun acum e că încearcă să alegi schiurile folosindu-te de raționamente clare, nu în baza designului arătos sau a formei interesante. De multe ori acea formă interesantă este destinată unor schiori mai avansați.

2. Clăparii potriviți

Avantajul clăparilor este că după ce ți-ai luat prima pereche nu vei mai avea nevoie de una nouă pentru mult timp. Asta face ca atunci când îi vei lua, să ai mare grijă ca ei să fie potriviți. Să nu fie incomozi, sau prea largi, să nu permită călcâiului să se ridice sau să amorțească picioarele.

Mereu recomand cumpărarea unor clăpari noi fiindcă cei second nu sunt cei mai igienici din lume și mai ales fiindcă linerele se termoformează după piciorul utilizatorului așa că nu for fi niciodată the perfect fit.

3. Haine de schi

După cum spuneam și în articolul cu echipamentul de snowboard al începătorului, blugii și gecile de iarnă cu care mergi la o bere pe timp de iarnă nu vor fi eficiente pe munte. Acestea vor îngheța și tu odată cu ele.

Vei avea nevoie de o geacă de schi care îți menține temperatura potrivită și îți oferă libertate de mișcare. La fel vei avea nevoie și de pantaloni corespunzători. Nu uita că, ca și începător te vei tăvăli mult prin zăpadă iar aceste haine îți vor fi de mare folos ca să nu răcești după prima zi pe pârtie.

4. Protecții

Echipamentul de protecție este un must în orice sport fiindcă în primul rând ne protejează de lovituri mai nasoale și mai puțin nasoale dar și pentru că ne dă mai multă încredere ca să putem progresa mai ușor și constant, fără a avea frică de căzături banale.

Poate ca o cască nu e la fel de cool ca o căciulă cu moț dar garantez că își face mai bine treaba. Aceleași reguli se aplică și la crash pants sau protecția de spate.

5. Un instructor

Dacă ești începător pe pârtie, pentru a avea un progres ușor și natural vei avea nevoie de un instructor care să te ajute. Câteva ore pe zăpadă cu un om care îți va arăta unde greșești și cum să îmbunătățești fac minuni iar tu te vei putea bucura de zăpadă mai repede decât dacă te luai după prietenul care se laudă că el a învățat într-o seară după ce se plictisise de băut.

Nu uita că siguranța și distracția sunt cele mai importante și că nu are niciun rost să te frustrezi fiindcă alții par că s-au născut cu schiurile în picioare. Să știi că toți am fost acolo.

Happy slopes :)