Cum îmi aleg ochelarii de schi și snowboard?


dragon-alliance-x2-goggle-review

După boots, clăpari, placă, schiuri și legături, ochelarii sunt următorii în lista importanței atunci când vrem să ieșim să ne dăm și mai ales să progresăm.

Alegerea ochelarilor potriviți este destul de dificilă datorită multitudinilor de branduri, forme și culori dar există mereu o regulă la care nu voi renunța atunci când mă hotărăsc să îmi iau echipamente noi și anume caut performanță și funcționalitate, nu asortare cu hainele! :)

    Dar fii fără grijă! Prietenii tăi de la Wintermag au pregătit un ghid ușurel pentru ca tu să nu ai nicio durere de cap atunci când îți alegi ochelarii de zăpadă.

    În articolul prezentat în mai multe părți, te vom conduce prin lumea alegerii ochelarilor potriviți pentru tine.

    Vom povesti cât se poate de mult despre alegerea lentilei care este partea cea mai importanta și vom vedea care este alegerea potrivită vis-a-vis de formă, culoare dar și tehnologie. Știu că ochelarii ăia din reclamă arată super bine și sigur o să se asorteze perfect cu placa dar oare sunt potriviți pentru tura ta de deep powder de la Bâlea?

    Vom trece în revistă și importanța ramei și a vederii periferice așa cum probabil numai un optician ar putea să o facă mai bine.

    Astfel, atunci când ne vom referi la ochelarii de schi și snowboard, în primul rând vom avea în vedere tipul lentilei și anume forma pe care o vom alege bineînțeles având în gând funcționalitatea dar și bugetul.

      Opțiunile noastre sunt destul de limitate în acest caz putând alege între lentile cilindrice și sferice cu diferite variațiuni de culoare.

      Culorile lentilelor, pe lângă faptul că ne vor ajuta să părem mai cool, vin fiecare cu proprietățile lor și utilitate în funcție de lumină și condițiile meteo.

      Atunci când bugetul este una din grijile noastre principale, va trebui să fim atenți și la tehnologiile încorporate în perechea noastră de ochelari fiindcă uneori un sistem de aerisire mai fancy ne poate da peste cap toate calculele.

      Din fericire pentru noi, producătorii s-au gândit la toate și au reușit să facă modele pentru fiecare buzunar oferind tehnologii de top și în modelele de bază astfel ca tu să nu ai nicio problemă dacă ești la început de drum sau ești un versat al crestelor înalte!

        În părțile ce urmează vom vorbi mai pe îndelete despre fiecare element în parte și despre ce trebuie să faci pentru a avea o experiență ca în cele mai șmechere stațiuni europene chiar pe dealul din parcul cel mai apropiat.

        Cum îmi aleg ochelarii de schi și snowboard? - Partea 1 - Forma și culoarea lentilelor
        Cum îmi aleg ochelarii de schi și snowboard? - Partea 2 - Tipuri de lentile și tehnologii