A început turneul de hochei la FOTE


NPS_5298Ieri, la Patinoarul Olimpic din Braşov, a început turneul olimpic de hochei pe gheaţă, desfăşurat sub egida Festivalului Olimpic al Tineretului European.

În meciul de deschidere, Rusia a trecut lejer cu 6-1 de reprezentativa Elveţiei. Ruşii au demonstrat că rămân o forţă în regele sporturilor pe iarnă, nelăsând sportivilor din Ţara Cantoanelor nicio şansă.

În cel de-al doilea meci al zilei, Finlanda a trecut în grupa B de Cehia cu scorul de 10-4. Cehii au fost cei care au deschis scorul, însă finlandezii au revenit la 4-1. După două reprize, nordicii conduceau cu 5-3.

Debutul lor fulminant din partea a treia le-a permis distanţarea decisivă, până la 8-3. Cehia a înscris toate cele patru goluri ale sale în power play, dar şi Finlanda şi-a fructificat destule superiorităţi.

O fază greu de uitat s-a produs în partea a treia, când Finlanda a avut dublă superioritate. Timp de două minute, cei cinci de pe gheaţă au trimis pucul de trei ori consecutiv în bara din dreapta a porţii cehe. Cu doua două secunde înainte de expirarea superiorităţii, finlandezii au marcat golul al nouălea.

Astăzi intră în scenă şi echipa noastră, de la orele 20.00, în faţa Finlandei. În primul meci, de la orele 16.30, Elveţia întâlneşte Letonia.

Vom reveni cu amănunte proaspete de la FOTE!