Burn the streets - epilog



Ne bucură să vedem că în jurul sporturilor noastre preferate, în fiecare an se adună din ce în ce mai multe evenimente, din ce în ce mai mulți oameni și din ce în ce mai multă atenție. Direcția e bună, viteza ne-am dori poate sa fie un pic mai mare, să ajungem mai repede la nivelul altor țări din regiunea noastră. Și iată că, din anumite puncte de vedere, ajungem acolo. Exemplu este evenimentul de la Baia Mare, Burn the streets, care a avut loc pe 26 februarie și care a adunat rideri din toată Europa Centrală într-o organizare de excepție din partea Brigăzii five-O.

Set-upul a fost unul impresionant, concursul a fost 100% urban, fix în centrul orașului și distractia a fost maximă. Câteva cuvinte din partea organizatorilor:

Nu e ca şi când Baia Mare ar fi dus vreodată lipsă de flăcări, jar, explozii sau orice alta formă de căldură radiantă. Maramureşul este fierbinte prin definiţie, doar că de data aceasta a fost altfel. Burn The Streets a turnat gaz pe un foc ce mocneşte sănătos de ceva timp şi e foarte bine aşa!

Cu sprijinul sponsorului principal Burn clubul sportiv five-O, în parteneriat cu Primăria şi Consiliul Local Baia Mare a reuşit să pună în practică ce îşi propusese de mai multă vreme: să aducă muntele la Mahomed, adică sa ridice un set-up de jibbing în perimetrul urban, acolo unde-i este locul.

În ziua concursului ostilităţile s-au desfăşurat la foc continuu în mijlocul a mai bine de 1000 de oameni, pe ritmurile straşnice impuse de DJ Silent Disciple, care i-a ţinut ca pe jar pe concurenţi şi pe spectatori deopotrivă. În cadrul calificărilor, trei dintre străinii ce nu figurau pe lista de invitaţi, Gerald Fuchs (Austria), Andras Ajtai (Ungaria) şi Andrej Maricic (Slovenia), şi-au câştigat lejer un loc în finală, alături de autohtonii Elöd György (Sfântu Gheorghe) şi de Adrian Pop, zis şi Plopu’ (Bistriţa). Freeskierii au ţinut şi ei ştacheta sus, în prim plan situându-se Florin Mirescu a.ka. Tata Extrem, alături de style master Găvo cu flow-ul inconfundabil şi de tehnicianul Ghitzucă Avram cu ale sale switch-ups pe ţeava principală. Câştigătorul a fost totuşi fiul rătăcitor al familiei Extrem, adică Ştefan Mirescu, care s-a bucurat nespus de rezultatul obţinut.

La snowboarding treaba devine spinoasă, fiindcă riderii invitaţi, în special cei străini, au impus un nivel de trick-uri nemaiîntâlnit la vreo altă competiţie de jibbing din România. Astfel, Bazsi Takacs a dat-o pe tehnică şi dibăcie, ca un adevărat sniper al concursului, Gerald Fuchs a plusat cu execuţii fluide, iar Nejc Ferian a excelat în cele din urmă la toate capitolele, deşi şi-a început cu stângul finala. Dintre localnici s-au remarcat îndeosebi Bobo şi Plopu’ cu trick-uri complexe şi de o calitate absolut onorabilă pentru nivelul impus de musafirii de afară.

Locul întâi a fost ocupat de Nejc Ferian, poziţia a doua i-a revenit calificatului Gerald Fuchs, iar treiul a fost adjudecat pe merit de Bazsi Takacs. Vlăduţ “Mii-De-Euro” Voinescu a fost desemnat “Best Romanian Talent” şi şi-a însuşit premiul special al concursului. Big Ups!

Fast-forward către ceremonia de premiere şi implicit petrecerea unde DJ Grand şi acolitul său DJ Hightower au copt participanţii până târziu în noapte cu groovy-jazzy-funky şi o garnitură de hip-hop exquisite. Cu alte cuvinte, party ca la Baia Mare, cu flacără, energie, voie bună şi deja tradiţionalele fete simpatice. Cum altfel?

Acestea fiind spuse, nu ne mai rămâne decât să le mulţumim încă o dată tuturor celor care au contribuit la organizarea Burn The Streets, în frunte cu vajnicii constructori şi shaperi, şi să ne bucurăm pentru următorul eveniment organizat în Maramu. Respecte!

Mai multe poze de la eveniment gasiti pe: www.facebook.com/burnthestreets

Maximilian Munteanu pentru brigada five-O